Одеські католики пройшли Хресною ходою вулицями міста
  • Пон, 26/03/2018 - 13:25

Понад чотири сотні віруючих з Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, а також представники студентства, пройшлися вулицями Одеси з розп'яттям і молитвами в минулу суботу.

Як повідомляє прес-служба Одеського екзархату УГКЦ, молитовний хід пройшов від храму Апостола Андрія Первозванного УГКЦ, який знаходиться на вулиці Гімназичній, до кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ і далі до церкви Апостола Петра на вулиці Гаванній.

Коментуючи причини, що спонукали католиків організувати цю Хресну дорогу, єпископ УГКЦ Михаїл (Бубній) зазначив, що перед Великоднем і страсним тижнем всім слід задуматися про страждання Спасителя і знайти в собі силу дійти до кінця свого духовного шляху, незважаючи на всі труднощі і клопоти життя.

"Крокуючи вулицями Одеси, ми молимося за всю Україну, за її воскресіння, за мир і спокій, - про що ми вже чотири роки просимо Господа, - за всіх жителів міста, яких зустрічаємо на своєму шляху, і свідчимо про віру і перемогу Спасителя, завдяки чому в країні запанує мир ", - сказав єпископ Михаїл.

"Часто люди сприймають хрест як прикрасу, - каже єпископ РКЦ Броніслав Бернацький. - Однак хрест - це не прикраса, а знаряддя страти. На хресті страждав Син Божий Ісус Христос, і тільки завдяки Йому хрест став символом завіту між Богом і людьми, знаком любові Бога до людства. Наш молитовний хід покликаний нагадати людям про це. "

Довідка

Хресна дорога - вид молитовного ходу в Католицькій церкві, під час якого віруючі проходять від 12-ти до 14-ти стацій (стоянь), які повторюють історичний шлях Ісуса Христа на Голгофу. Під час кожної із зупинок читаються відповідні уривки з Євангелій, а також духовні коментарі різних авторів, що пояснюють значення цих подій для життя сучасної людини. Весь процес супроводжується співом молитов і повторенням медитативних формул.