Один із «шейхів» сирійських бойовиків перед камерою розбив статую Богородиці
  • Чтв, 31/10/2013 - 09:47

23-го жовтня користувач Абдулкарім Абдулла розмістив у своєму відеоблозі, на ресурсі youtube.com, звернення ваххабітського «шейха», ідеолога одного з опозиційних озброєних угруповань – Умара Гарба, до своїх прихильників, повідомляє портал Calam1.

Відповідно до опису, прикріпленого до відеоролика, дане звернення було знято у селі ал-Йакубійа ал-Мухаррара близько сирійського міста Ідліб, після захоплення якогось «палацу, де мешкали злочинці Режиму, і де скоювали злочини проти ісламу і мусульман».

Відео зафіксувало момент виголошення Умаром Гарба промови, в якій він, тримаючи статую Богородиці, заявляє: «Волею Аллаха Всевишнього не будуть на сирійській землі поклонятися нікому, крім Аллаха, і не буде в цій країні іншого суду, крім суду Аллаха! Не буде славитися тут ідол або нечестя після цих днів, волею Аллаха!». Після цього «шейх» розбиває статую Богородиці, вимагаючи від присутніх вимовити такбір.

Нагадаємо , що цього року християнське село ал-Йакубійа ал-Мухаррара вже піддавалося нападам бойовиків: так, у січні обстрілу були піддані три церкви цього населеного пункту.

За матеріалами: www.sedmitza.ru