Один молодий ефіопець навернув 300 дорослих
  • Чтв, 08/12/2016 - 07:48

Минулого тижня у віддаленому куточку Ефіопії святкували хрещення 300 дорослих катехуменів, молоді і дітей. Обряд Хрещення очолив єпископ Лесану-Хрістос Матеос Семахун з єпархії Бахір Дар-Дессі.

Більшість новоохрещених – представники етнічної групи Гумуз, яка переважно практикує традиційні місцеві релігії. Вони проживають 160 км на південний захід від Бахір Дар.

Єпископ розповів, яким чином християнство прийшло в їх село Бануш: місцевий молодий хлопчина на ім’я Такель розповів представникам Церкви про це село і попросив їх провести євангелізацію.

«Свідчення одного молодого віруючого і зусилля душпастирів Католицької Церкви привели 300 Божих дітей додому», – говорив єпископ.

Єпископ Лесану-Хрістос і його вірні належать до Ефіопської Католицької Церкви, яка є Східною Церквою в сопричасті з Римом. Єпархія Бахір Дар-Дессі була заснована 19 січня 2015 р. Католицька Церква вперше дійшла до народу Гумуз 15 років тому завдяки катехизації трьох монахинь: Джамілети, Тільди і Бертіли зі згромадження, заснованого святим Даніелем Комбоні.

Як інформує Catholic News Agency, на даний час в сусідніх селищах на хрещення очікують ще близько 500 катехуменів.