Одна молитва «Богородице Діво» в день - за сім'ю
  • Пон, 24/08/2015 - 19:46

Напередодні Синоду в Римі, до якого залишилося 50 днів, віруючі призиваються читати принаймні раз на день молитву «Радуйся, Маріє», присвячуючи її родині. З таким проханням 15 серпня архиєпископ Арми монс. Імон Мартін звернувся до віруючих під час Святої Меси торжества Успіння Пресвятої Богородиці. Примас всієї Ірландії очолив святкове богослужіння на Богородичне свято в містечку Нок з нагоди щорічної новени Пресвятій Діві Нокскій, Королеві Ірландії, - цього року присвяченій «Вірі і сім'ї». Про це інформує Радіо Ватикану.

Минулої осені, зазначив монс. Мартін, - «надзвичайний Синод в Римі зосередився на проблемах, з якими зараз у всьому світі стикається сім'я. У жовтні цього року роботи Синоду торкнуться, зокрема, питання покликання сучасної сім'ї та будуть присвячені роздумам про її місії ». Звідси - заклик до особливої молитви, «щоб майбутній Синод зміг запропонувати Церкві і світу такі пастирські ініціативи, які б з новою енергією несли радість Євангелія в повсякденне життя».

Говорячи про Пресвяту Діву Марію, ірландський примас підкреслив, що вона «нагадує нам про красу, гідність і справжній потенціал кожної людини». Взяття Пресвятої Діви в небесну славу, зазначив монс. Мартін, було названо в недавній енцикліці Папи Франциска «Laudato Si '» символом «перемоги людської гідності над жадібністю, гріхом і корупцією».