Одужання Папи Франциска проходить відповідно до протоколів
  • Суб, 10/06/2023 - 12:58
Папа Франциск відпочиває, молиться та починає працювати, дякуючи всім за молитви й підтримку. Післяопераційний перебіг у нормі.

«Від щирого серця дякую за молитви та за послання близькості та підтримки, що надійшли цими днями. Молюся за всіх, особливо, за тих, хто страждає. Прошу вас і далі молитися за мене», – таким був перший твіт Папи Франциска після його хірургічної операції, що відбулася 7 червня 2023 року. Він з’явився на аккаунтах Святішого Отця ввечері, 9 червня.

Вранці наступного дня прес-служба Святого Престолу повідомила, що третя ніч госпіталізації Папи пройшла добра, а деталі, як звичайно, будуть повідомленні в обідньому бюлетені.

Того ж 9 червня, ввечері, речник Апостольської Столиці поширив повідомлення, в якому зазначається, що згідно з інформацією, наданою медичним персоналом, післяопераційне лікування Папи залишається регулярним і в нормі. Гемодинамічні параметри Святішого Отця хороші, підвищення температури відсутнє. Після обіду пацієнт присвятив час на молитву, а також повернувся до праці. Ввечері йому було уділено Святе Причастя.

«Папа Франциск зворушений численними посланнями, які отримує в цей час. Зокрема, він хоче скерувати особливу думку та свою вдячність до дітей, які в цей період перебувають у лікарні, за тепло й любов, яку вони виявили щодо нього в своїх малюнках і побажаннях. Папа Франциск складає їм, а також медичному персоналові, медсестрам і медбратам, санітарному персоналові та духовним провідникам, які щоденно доторкаються до болю, полегшуючи його тягар, свою вдячність за близькість і молитву», – зазначив Маттео Бруні, директор Ватиканського прес-центру.