Офіцери і капелани Національної гвардії України відвідали Зарваницю
  • Срд, 05/07/2017 - 09:12

4 липня 2017 року, військовослужбовці та капелани Національної гвардії України побували в Марійському духовному центрі в Зарваниці Тернопільської області. Поїздка відбулася в межах навчальної програми для військових капеланів, що цими днями триває в Золочеві Львівської області.

Загалом до Зарваниці прибуло 120 осіб, серед яких 44 військові капелани різних конфесій, що офіційно працевлаштовані в НГУ, та 76 офіцерів, відповідальних з питань Служби військового духовенства, і офіцерів по роботі з особовим складом. До речі, участь у поїздці взяли майже всі офіцери з цілої України по роботі з особовим складом.

На початку зустрічі отець Андрій Шалай, військовий капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, привітав присутніх і розповів про історію чудотворної ікони Зарваницької Богородиці та духовного Марійського центру.

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, презентував військовим і капеланам фільм про Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці у 2016 році «Вірних стереже Господь (Пс. 21, 34)». Священик розповів про особливості військового паломництва і запросив усіх долучитися до цьогорічної молитви у Зарваниці. Паломництво традиційно відбувається у третю неділю вересня і збирає близько півтори тисячі військовослужбовців.

Марійський духовний центр у Зарваниці неабияк вразив і зацікавив офіцерів Національної гвардії України. Багато з них досі не брали участі в паломництвах, адже не уявляли, де саме знаходиться відпустове місце і які заходи там відбуваються.