Офіційна заява настоятеля Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ стосовно актів вандалізму в Шевченківськім гаю
  • Пон, 06/06/2016 - 15:51

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

Дорогі у Христі Сестри і Браття,

Дорогі Львів`яни і гості нашого міста,

у ніч з суботи (4 червня) на неділю (5 червня) чиясь зловмисна рука вламалася до одного з найпрекрасніших старовинних дворів Музею народної архітектури та побуту у Львові перенесеного з с. Вербівець і облила його зсередини запальною сумішшю. На щастя, з невідомих причин, не дійшло до підпалу.

Проте, це не єдиний випадок намагання підпалу, який стався на території Музею протягом останнього часу. Кількома тижнями раніше також хтось запалив суміш поблизу господарських приміщень, що могло призвести до плачевних наслідків.

Вже сама логіка підказує трактувати даний акт вандалізму як своєрідне попередження чи погрозу.

Ось цією заявою, як настоятель Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ, яка ще з початку 90-х років разом з працівниками Музею дбає про культурно-духовний розвиток цього місця, категорично засуджую ці акти вандалізму!

Звертаюся також до усіх, кому не є байдужа історія нашого народу, яку передають пам’ятки архітектури, що знаходяться в Музею народної архітектури та побуту у Львові, до адекватних кроків по захисту цих перлин національного, а зрештою і світового значення.

Хочу пригадати, що початки теперішнього Музею напряму пов’язані з праведним митрополитом Андреєм та його братом блаженним Климентієм Шептицьким. А тому той, хто посягає на цю спадщину, напряму вдаряє не тільки у народне, але і у церковне передання, а через нього у самого Бога!

Покладаючи надію на докладне вивчення даного інциденту компетентними органами, як священик і монах звертаюся до сумління того, хто це чинить схаменутися і покаятися! Колись кожен стане перед Богом, щоб здати звіт за свої діла!

Прошу у Господа мужності і терпеливості для працівників Музею та його Директора, які переживають нелегкий часі виражаю мої слова підтримки і солідарності!

Нехай милостивий Господь підтримає усіх, кому потрібна підтримка і наверне усіх тих, хто потребує покаяння!

У Христі,

Єрм. Юстин Бойко, студит

Настоятель

Свято-Іванівської Лаври

Студійського Уставу УГКЦ