Оголошено суспензу о. Івану Кащуку
  • Втр, 04/12/2018 - 14:49

Повідомляємо всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви про те, що 2 грудня 2018 року було повідомлено, що священик Іван Кащук, парох парафії Святителя Миколая у смт Краковець Яворівського району, покараний карою суспензи від усіх актів священнодійства терміном на 1 рік за служіння Божественної Літургії з некатолицьким священиком, яке він продовжував попри попередження та напоумлення.

У термін покарання о. Івану Кащуку забороняється виконувати усі священнодіяння: служіння Божественної Літургії, уділення Святих Таїнств, служіння молебнів, акафістів, вечірні, утрені й інших публічних Богослужінь, чину парастасу та похорону й уділення інших таїнств та актів управління з уряду пароха парафії Святителя Миколая у смт Краковець, приймаючи це як лік для оздоровлення душі та священичого сану.

Застерігаємо усіх вірних від участі в будь-яких можливих священнодіяннях, які б звершував цей священик, оскільки така участь є важким гріхом, як також злочином проти церковного закону.

На час покарання адміністратором парафії Святителя Миколая у смт Краковець Яворівського району Львівської області призначений о. Степан Грицан. Сотрудником парафії призначений о. Роман Лабінський.