Окупанти атакували Карітас в Маріуполі: 7 загиблих
  • Втр, 12/04/2022 - 14:04

Очільники конфедерації благодійних організацій «Caritas Internationalis» складають співчуття з приводу загибелі співробітниць у Маріуполі, дякують усім, хто несе допомогу потребуючим, також і ризикуючи своїм життям, та звертаються із закликом покласти край війні.

 

«Ця трагічна новина викликає почуття жаху та шок в родині “Карітас”. Ми з болем і солідарністю єднаємося зі стражданнями сімей і наших колег з “Карітас України”, що переживають цю трагедію», – цими словами Алоїжус Джон, Генеральний Секретар Caritas Internationalis, складає співчуття з приводу загибелі двох співробітниць «Карітас Маріуполя». Згідно з повідомленням місцевого осередку, 15 березня танк розстріляв офіс благодійної організації, внаслідок чого загинули дві співробітниці та п’ятеро родичів, які переховувалися в будинку від обстрілів.

Кардинал Луїс Антоніо Таґле, Президент Caritas Internationalis, в інтерв’ю для ватиканських медіа підкреслив цінність свідчення тих людей, які ризикуючи власним життям, допомагають людям, виснаженим війною, та звернувся із закликом покласти край конфліктові.

«Відчуваючи глибокий смуток і шок від повідомлення про атаку, що відібрала людські життя. Caritas Internationalis висловлює свої глибокі співчуття та близькість родинам загиблих і поранених. Наш смуток виливається у заклик до міжнародної спільноти докласти всіх зусиль, щоби покласти край цьому насильству, повернутися до діалогу та розпізнавати у кожній людській особі брата та сестру», – сказав він, відповідаючи на запитання про те, які почуття викликає це повідомлення.

«А що Ви хотіли би сказати чоловікам і жінкам, які кожного дня, також і ризикуючи життям, стараються зробити все можливе, щоби допомогти українському народові?» – було наступне запитання, на що кардинал Таґле сказав:

«Чоловікам і жінкам, які ризикують життям, складаємо щиру подяку. Ви робите святе діло, святі вчинки! Кожним безкорисливим добрим вчинком ви засіваєте зерна істини, справедливості, любові та миру, які змінять світ. Бог зробить так, аби ваші зусилля не були даремними. Ваші зусилля принесуть плід».

Ділячись думками про те, як вшанувати жертовність цих гуманітарних працівників і всі жертви цієї жахливої війни, Президент Caritas Internationalis сказав: «Ми вшануємо жертву гуманітарних працівників, молячись за них і за їхні родини. Віримо, що Бог вислухає голос убогих і праведних. Ми вшануємо їх, якщо утверджуватимемо цінність служіння гуманітарних організацій, яке повинно шануватися. Ми вшануємо їх, якщо молитимемося до Бога та звертатимемося до людей доброї волі із закликом мислити та трудитися на користь миру».

Міжнародна спільнота повинна зробити неможливе, аби негайно зупинити цю бійню, наголошує Генеральний Секретар Caritas Internationalis Алоїжус Джон, зазначаючи, що від початку гарячої фази війни, «Карітас України» та «Карітас-Спес України» перебувають пліч-о-пліч з людьми, надавши, також і завдяки підтримці конфедерації Caritas Internationalis, гуманітарну допомогу для 600 тисяч потребуючих.

«Організацій Карітас в Україні та в сусідніх країнах і надалі надаватимуть допомогу населенню в Україні та біженцям, які втікають від війни. Ми щиро вдячні всім працівникам і волонтерам, які неустанно служать потребуючим, ризикуючи також своїм життям», – додає Алоїжус Джон, повторюючи заклик до миру, який звучить від першого дня війни. «Потрібно дати шанс мирові. Збройний конфлікт і насильство не є вирішенням. Людські життя потрібно оберігати, людську гідність – шанувати, безпеку цивільного населення – гарантувати», – наголошує Генеральний Секретар Caritas Internationalis, засуджуючи порушення міжнародного гуманітарного права.