Олег Тягнибок: "Залякуванням УГКЦ режим Януковича намагається реанімувати політику сталінізму"
  • Втр, 14/01/2014 - 16:03

Заява Міністерства культури до Патріярха УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука з погрозою судовими позовами за участь духовенства церкви у протестах на Майдані – спроба залякати духовенство УГКЦ і фактично означає шантаж церкви. Ми бачимо черговий кричущий приклад того, як режим Януковича намагається реанімувати політику сталінізму. "Свобода" вимагає негайного відсторонення від займаної посади першого заступника міністра культури Тимофія Кохана та відставки міністра культури Леоніда Новохатька. Про це 13 січня 2014 заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи згадану заяву Міністерства культури.

Очільник націоналістів зазначив, що Українська Греко-Католицька Церква та инші традиційні українські церкви нині як і завжди лишаються з українським народом. Тож не дивно, що церкви зайняли надзвичайно активну громадянську позицію під час Революції гідности.

"Режим вдався до репресій не тільки проти активістів Майдану, а й проти української церкви. УГКЦ вистояла в часи сталінізму – вистоїть і зараз. Пам'ятаю, як ще мій дідусь, священик УГКЦ, повернувшись із заслання з Сибіру, казав, що "совдепії не буде, а Церква буде завжди, тому що українська церква завжди була і є з громадою". Нині ми бачимо, як режим Януковича у ХХІ столітті, у центрі Европи намагається реанімувати політику сталінізму. "Свобода" вважає неприпустимим тиск держави на свободу віросповідання. Вимагаємо притягнути до відповідальности очільника Міністерства культури і відправити нарешті у відставку ганебний уряд Азарова, який у черговий раз доводить свою неспроможність цивілізовано вирішити політичну кризу в державі!", – заявив Олег Тягнибок.

Джерело: http://www.svoboda.org.ua/