Олімпіада: зіркового шеф-кухаря надихнули слова Франциска
  • Суб, 20/08/2016 - 16:38

Завдяки Папі Франциску, італійський шеф-кухар, володар трьох мишленовских зірок, під час Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро безкоштовно годує бідних. Поштовх до цього дав саме Понтифік, який під час своєї першої зустрічі з віруючими на недільній молитві "Ангел Господній" побажав: "Buona domenica! Buon pranzo a tutti! "(Доброї неділі! Смачного обіду!).

Ресторатор Массімо Батура зізнався в цьому в інтерв'ю Радіо Ватикану. Кілька простих слів для нього, як шеф-кухаря мали велике значення. Цим він пояснює прагнення реалізувати під час Олімпіади соціальний проект "RefettoRio", в рамках якого бідним зі столичних фавел поставляється безкоштовне харчування.

Ініціатива має тимчасові рамки і триватиме 55 днів, повідомив Батура. Її підтримав, заснований італійським шеф-кухарем фонд "Food for Soul", а також місцева культурна ініціатива "Gastromotiva", бразильське Міністерство сільського господарства і мер Ріо Едуардо Паес.

Страви готують з того, що залишається в їдальнях Олімпійського селища. І це, за словами ресторатора, вписується в сьогоднішнє загальне прагнення, озвучене на Всесвітній виставці в Мілані в 2015 г.: "Нагодувати планету, енергія для життя". З огляду на, що на планеті 800 мільйонів людей, які страждають від недоїдання, олімпійська ініціатива, це хороший приклад, щоб йти вперед, вважає зірковий шеф-кухар, чий ресторан в Модені в липні зайняв перше місце серед 50 кращих ресторанів в світі.

"Ми не можемо нічого викидати, потрібно зібрати останню хлібну крихту, щоб вийшли виняткові страви", - сказав Массімо Батура, який сподівається, що його проект в Ріо стане зразком для наслідування і мобілізує до подібних ініціатив по всьому світу.