ООН шантажує Ватикан звітом про педофілію в Церкві. Глобалісти хочуть втручатися в доктрину та канонічне право
  • Срд, 23/06/2021 - 19:31

Під приводом боротьби з педофілією група експертів Ради ООН з прав людини має намір опублікувати заяву, в якій закликає Святий Престіл відмовитися від застосування канонічного законодавства і замість цього прийняти світські рішення щодо зловживань.

 

Як зазначає американське католицьке агентство CNA, діяльність міжнародного органу є не що інше, як приклад прагнення до доктринальних змін в Католицькій Церкві, водночас послаблюючи Святий Престіл як державу та гравця на міжнародній арені.

 

«Група експертів ООН опублікує заяву, спрямовану на примушення Святого Престолу та Католицької Церкви підкорятися диктату абортів та гендерній ідеології під виглядом вимоги Ватикану вжити всіх необхідних заходів для запобігання зловживанням», – пише Андреа Гальярдуччі на штальтах «Catholic News Agency».

Варто запитати, на якій підставі автор робить такі радикальні висновки. У грудні 2019 р. Мод де Бур-Букіккіо, тодішня спеціальна доповідачка з питань торгівлі людьми та сексуального використання дітей, похвалила рішення Папи Франциска про те, що папська таємниця більше не застосовуватиметься у випадках звинувачень та судових процесів щодо використання неповнолітніх.

 

Але водночас нідерландська правничка закликала Ватикан «забезпечити обов’язкове звітування всіх священнослужителів та працівників, які знають про ці ганебні вчинки».«Зрештою, фактична мета цих заяв – змусити Святий Престіл внести зміни до канонічного права, щоб пристосувати його до протоколу прав людини, який тонко підтримує або згадує гендерну перспективу і сексуальні та репродуктивні права (тобто акцент на праві на аборт)», – пояснює автор.

 

У проекті документа, версію якого отримало CNA, експерти посилаються на квітневий лист, адресований Ватикану, де вони скаржиться на конкордати, «що обмежують можливості цивільної влади (...) подавати документи або притягати до відповідальності осіб, пов’язаних з Католицькою Церквою». Вони також звернулися до влади Святого Престолу щодо «стримування від обструктивних практик і повної співпраці з цивільними, судовими та правоохоронними органами зацікавлених країн».Як пояснює Гальярдуччі, цей підхід вражає два основні принципи роботи Ватикану. Перший – це замах на таємницю сповіді, завдяки якій священники не можуть повідомляти цивільній владі про зміст, почутий під час сповіді. Друга загроза пов'язана з суверенітетом Святого Престолу.

 

«Експерти конкретно вказують на закінчення відмінностей між Святим Престолом і державою Ватикан, яка захищає релігійну свободу, щоб держави могли мати повну юрисдикцію над Католицькою Церквою», – зазначає автор.Однак дії ООН мають лише форму тиску.

 

«Прохання експертів виходять за межі їхньої юрисдикції та авторитету. Експерти не можуть переконувати держави приймати певні процедури або змінити закон. Вони також не можуть поставити під сумнів спосіб реалізації державою своєї політики», – стверджує Гальярдуччі. Як коментують джерела агентства, діяльність міжнародного органу є не що інше, як постійне прагнення доктринальних змін у Католицькій Церкві, водночас послаблюючи Святий Престіл як державу на міжнародній арені.