Оприлюднена тема 51-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій, який відбудеться у 2017р.
  • Суб, 01/10/2016 - 18:51

Оприлюднена тема 51-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій, який буде відзначатися 28 травня 2017 року: «Не бійся, бо Я з тобою (Іс 43,5). Передавати надію і довіру в наш час ».

Секретаріат по комунікації пояснює, що «анестезувати совість або впадати у відчай - це дві можливі хвороби, до яких можна звести актуальну комунікативну систему». З одного боку, професіонали комунікації, коментатори і ЗМІ, діючи в урбаністичних контекстах, віддалених від місць бідності і потреби, знаходяться на такій відстані від них, яка призводить до «неуцтва у відношенні  складних людських драм». З іншого боку, відчай настає, коли комунікація перетворюється на видовище, в «справжнісіньку стратегію створення безпосередніх небезпек і страху, який насувається».

Але в цьому шумі ми чуємо: «Не бійся, бо Я з тобою». «У Своєму Синові Бог став солідарним з кожною людської ситуацією і показав, що ми не самотні, бо у нас є Батько, що не забуває своїх дітей. Хто живе в єднанні з Христом, той виявляє, що навіть тьма і смерть можуть стати місцем спілкування зі Світлом і Життям. У кожній події він шукає, що відбувається між Богом і людством, щоб дізнатися, як Він Сам, через драматичний сценарій цього світу, пише історію порятунку ».

«У нас, християн, - наголошується в поясненні ватиканського Секретаріату по комунікації, - є Добра Новина, яку ми хочемо передати, оскільки ми з довірою споглядаємо горизонт Царства. Тема наступного Всесвітнього дня соціальних комунікацій - це запрошення розповідати історію світу і історії людей відповідно до логіки 'благой весті', нагадує, що Бог ніколи не відмовляється від свого батьківства, ні в якій ситуації і ні для кого. Будемо ж вчитися передавати довіру і надію».