Оприлюднено перелік учасників Синоду Єпископів, присвяченого молоді
  • Суб, 15/09/2018 - 16:54

У Ватикані оприлюднено перелік осіб, які братимуть участь в XV Звичайній Асамблеї Синоду Єпископів. Серед них – Блаженніший Святослав Шевчук та архиєпископ Мечислав Мокшицький

В суботу, 15 вересня 2018 р., Ватиканський прес-центр поширив список учасників XV Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, яка від 3 до 28 жовтня 2018 року відбуватиметься у Ватикані на тему «Молодь, віра і розпізнавання покликання». Перелік розпочинається Папою Франциском, як Головою синодального зібрання, за яким слідує кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів.

Далі в списку – чотири делеговані президенти, які почергово головуватимуть під час засідань від імені Святішого Отця. Ними є Блаженніший Луїс-Рафаель кардинал Сако, Патріарх Вавилону, Глава Халдейської Католицької Церкви (Ірак), кардинал Дезіре Царагазана, Архиєпископ Туамасіни (Мадагаскар), кардинал Шарль Маунґ Бо, Архиєпископ Янґона (М’янма), кардинал Джон Рібат, Архиєпископ Порт-Морсбі (Папуа Нова Гвінея).

Головним доповідачем є кардинал Сержіо да-Роша, Архиєпископ Бразиліа та Голова Єпископської Конференції Бразилії, а спеціальними секретарями єзуїт о. Джакомо Коста та салезіянин о. Россано Сала.

В рамках Синоду діятиме також Комісія з питань комунікації, яку очолюватиме Паоло Руфіні, Префект Дикастерії в справах комунікації, а секретарем призначено о. Антоніо Спадаро, ТІ, директора часопису «La Civiltà Cattolica». Головою Комісії з вирішення спірних питань призначено кардинала Джузеппе Версальді, Префекта Конгрегації католицької освіти, а двома членами – архиєпископа Чарльза Шіклуну (Мальта) та єпископа Ґодфрі Іґвебуке Онага (Нігерія).

Далі йде перелік Отців Синоду, що представляють Синоди Єпископів та Ради Ієрархів Східних Католицьких Церков і Єпископські Конференції. Від Української Греко-Католицької Церкви в Синоді братимуть участь її Глава і Отець Блаженніший Святослав Шевчук та єпископ Браєн Байда, Єпарх Саскатунський (Канада), а Конференцію Римо-Католицьких Єпископів України представлятиме її Голова архиєпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський.

Список завершується переліком учасників, додатково призначених Папою, тих, що належать до Синоду з огляду на займану посаду, делегатів, визначених Спілкою Головних Настоятелів, співробітників, спостерігачів, радників і братерських делегатів від інших християнських спільнот.