Оприлюднено програму паломництва Папи Франциска до Фатімського санктуарію
  • Пон, 20/03/2017 - 19:44

У Ватикані оприлюднено програму паломництва Святішого Отця до санктуарію Пресвятої Богородиці у Фатімі з нагоди сторіччя об’явлень Пречистої Діви Марії в місцевості Кова-да-Ірія. Дводенна подорож розпочнеться 12 травня 2017 р. після обіду відльотом з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, запланованим на 14:00 місцевого часу.

Після понад тригодинного перельоту, літак з Папою на борту приземлиться на військовому аеродромі Монте Реал, розташованому приблизно 40 км. від Фатіми, де відбудеться церемонія привітання за участю Президента Португалії, з яким Глава Католицької Церкви також проведе приватну зустріч.

Помолившись у каплиці на території бази ВПС, Святіший Отець гелікоптером перелетить до Фатіми, де приземлиться на місцевому стадіоні, звідки панорамним автомобілем переїде до санктуарію, першою зупинкою в якому буде каплиця на місце об’явлень. Після молитви відбудеться благословення свічок та проказування вервиці.

У суботу, 13 травня, вранці Папа матиме зустріч з Прем’єр-Міністром Португалії, після якої від’їде до санктуарію. Програмою передбачено відвідини базиліки Пресвятої Богородиці, Святу Месу на площі перед базилікою, під час якої Святіший Отець виголосить проповідь, а на завершення – поблагословить хворих. Після обіду з португальським єпископатом Глава Католицької Церкви від’їде до військового аеродрому Монте Реал, де відбудеться церемонія прощання.

Пригадаємо, що Святіший Отець Франциск буде четвертим Папою, який відвідає Фатіму. Перед ним це місце об’явлень Пречистої Діви Марії відвідали блаженний Павло VI, святий Іван Павло ІІ та Венедикт XVI.