Оприлюднено програму папських богослужінь на найближчий період
  • Пон, 28/10/2019 - 16:01

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь, які Папа Франциск очолить протягом листопада та грудня 2019 року та в січні 2020-го.

Як завжди, на початку листопада, коли відбувається поминання померлих, Глава Католицької Церкви відслужить Святу Месу за кардиналів та єпископів, які протягом року відійшли до вічності. Це богослуження відбудеться при катедральному престолі базиліки Святого Петра у Ватикані в понеділок, 4 листопада. В неділю, 17 листопада, Святіший Отець вже на головному престолі базиліки відслужить Святу Месу з нагоди ІІІ Всесвітнього дня бідних, а від 19 до 26 листопада перебуватиме з Апостольським візитом у Тайланді та Японії.

У неділю, 8 грудня, відбудеться традиційний акт вшанування Пречистої Діви Марії на Іспанській площі Риму з нагоди Урочистості Непорочного Зачаття. В четвер, 12 грудня, Святіший Отець відслужить в базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу з нагоди свята Пречистої Діви Марії з Ґвадалупе в наміренні Латинської Америки. У вівторок, 24 грудня, Папа відслужить в базиліці Святого Петра нічну різдвяну Святу Месу, а в середу, 25 грудня, звернеться опівдні з лоджії базиліки з різдвяним посланням «Urbi et Orbi». Місяць завершиться вечірнею у вівторок, 31 грудня, з нагоди Урочистості Пресвятої Богородиці Марії та подячною піснею «Тебе, Бога, хвалимо» з нагоди закінчення цивільного року.

В середу, 1 січня 2020 року, Папа відслужить в базиліці Святого Петра Святу Месу з нагоди Урочистості Пресвятої Богородиці Марії та 53-го Всесвітнього дня миру, а в понеділок, 6 січня, – Святу Месу з нагоди Урочистості Богоявлення. Наступної неділі, 12 січня, з нагоди свята Господнього Хрищення, Святіший Отець відслужить Святу Месу в Сикстинській каплиці Апостольського палацу, під час якої охристить кількох немовлят.

Крім того, Вікаріат Римської дієцезії повідомляє, що в суботу, 9 листопада, коли спогадується річниця посвячення базиліки святого Івана на Латерані, катедрального собору Римської дієцезії, Святіший Отець відслужить у цьому храмі Святу Месу, під час якої поблагословить священиків, богопосвячених осіб і мирян, які займаються душпастирською діяльністю.