Оприлюднено програму подорожі Папи в Португалію з нагоди СДМ2023
  • Втр, 06/06/2023 - 15:11

Заходи та зустрічі, пов'азані зі Світовим днем молоді чергуватимуться із протокольними зустрічами, притаманними Апостольським подорожам, а також передбачена проща до Фатіми.

Від 1 до 6 серпня 2023 р. в столиці Португалії місті Лісабоні відбуватиметься Світовий день молоді, який збере юнаків і дівчат з усіх частин світу, а 3 серпня до них офіційно приєднається Папа Франциск. У вівторок, 6 червня 2023 р., Ватикані оприлюднили програму Апостольської подорожі Святішого Отця в Португалію, що відбуватиметься від 2 до 6 серпня та охопить Лісабон і Фатіму.

В свою 42-у Апостольську подорож Папа Франциск вирушить вранці, 2 серпня, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно. Після тригодинного перельоту відбудеться офіційна зустріч на військовому аеродромі в Лісабоні, а церемонія привітання – в Беленському палаці, що є офіційною резиденцією Глави Держави. Далі в програмі – візит ввічливості до Президента та зустріч з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу. Після обіду Папа прийме в Апостольській нунціатурі Прем’єр-міністра, а завершиться день зустріччю з єпископами, духовенством, чернецтвом і семінаристами, що відбудеться в колишньому монастирі єронімітів.

У четвер, 3 серпня, Святіший Отець зустрінеться з молоддю в Португальському Католицькому Університеті, після чого відвідає осідок «Scholas Occurentes» в передмісті Лісабона Кашкайш. Ввечері Папа офіційно приєднається до учасників СДМ під час традиційного в програмі цих заходів свята зустрічі.

Вранці, 4 серпня, Папа Франциск сповідатиме молодь, зустрінеться з представниками харитативних закладів та обідатиме з молоддю, а ввечері візьме участь у молитві Хресної дороги, що є частиною програми СДМ.

В суботу, 5 серпня, вранці Святіший Отець здійснить прощу до Марійського санктуарію у Фатімі, де помолиться Розарій разом з хворими юнаками і дівчатами. Після обіду відбудеться зустріч з єзуїтами, а ввечері Папа приєднається до учасників молитовного чування, однієї з центральних подій СДМ. На це ж місце він повернеться у неділю, 6 серпня, вранці, де очолить Святу Месу та молитву «Ангел Господній». Завершальною подією стане зустріч з волонтерами СДМ, після якої Святіший Отець відлетить з Лісабона.