Опублікували програму візиту Папи Франциска в Молізе
  • Срд, 02/07/2014 - 19:39

1 липня у ватиканській Прес-службі представили програму пастирського візиту Папи Франциска в італійський регіон Молізе, запланованого на найближчу суботу 5 липня. Короткий Папський візит у дві єпархії на сході країни відбудеться під девізом «Бог не втомлюється прощати», і особливими пунктами його програми стануть зустрічі з жителями регіону, паломниками, робітниками, бідними, хворими, молоддю та ув'язненими.

Святіший Отець вирушить на вертольоті з Ватикану о 7.45 і приблизно за годину приземлиться близько університету Молізе в столиці регіону місті Кампобассо.

О 9.00 відбудеться зустріч з представниками світу праці та промисловості в головній аудиторії університету. О 10.30 Папа Франциск очолить урочисту Літургію на колишньому стадіоні «Romagnoli» в Кампобассо, а потім в місцевому катедральному соборі зустрінеться з хворими.

О 13.00 в «Домі Ангелів» запланований обід з бідними, якими опікується єпархіальне відділення благодійного фонду «Карітас». У другій половині дня Папа зустрінеться з молоддю єпархій Абруццо і Молізе на площі Святилища Пресвятої Діви Марії в Кастельпетрозо – покровительки регіону.

О 16.30 передбачена зустріч з ув'язненими з окружного слідчого ізолятора в місті Ізернії, після чого Святіший Отець у місцевому катедральному соборі звернеться з привітанням до хворих .

О 18.15 на площі перед собором Папа Франциск зустрінеться з місцевими жителями і паломниками: під час цієї зустрічі буде проголошений Ювілейний рік святого Папи Римського Целестина V.

Пастирський візит Папи Франциска в Молізе закінчиться о 19.30.