Орден францисканців має нового генерального настоятеля
  • Пон, 27/05/2013 - 17:20

Отця Майкла Ентоні Перрі (Michael Anthony Perry) обрали новим главою Ордену францисканців. Він змінив на цій посаді отця Хосе Родрігеса Карбалло, якого висвятили на єпископа.

 

Нового главу Ордена францисканців, уродженця Індіанаполіса, обрали після того, як у квітні було прийнято рішення призначити колишнього главу Хосе Родрігеса Карбалло секретарем Конгрегації у справах інститутів посвяченого життя і рукоположено в єпископи.

 

Новому главі Ордена 59 років. У 1984 році в США отримав священичі свячення, пізніше захистив докторську дисертацію з релігійної антропології. Працював в американському відділенні міжнародного гуманітарного агентства католицької громади. 10 років працював у Демократичній Республіці Конго за програмою Ордена францисканців. Потім був призначений радником Американської конференції єпископів з питань міжнародної політики.

 

Орден францисканців («міноріти», «менші брати») заснував Франциск Асизький. Статут Ордена затвердив Папа Гонорій III 1223 року, ще за життя святого Франциска.

 

Сьогодні у всьому світі є близько 14 тисяч монахів-францисканців.

 

Джерело: www.catholic-media.org / www.katolik.ru