Орден Проповідників очолив 51-річний філіппінець
  • Втр, 16/07/2019 - 14:02

Генеральна Капітула домініканців, що розпочалася 8 липня у В’єтнамі, обрала новим Генеральним Настоятелем Ордену Проповідників о. Жерарда Франсіско Тімонера ІІІ.

Вперше в своїй історії домініканці обрали своїм Генеральним Настоятелем вихідця з Азії: о. Жерард Франсіско Тімонер ІІІ, який походить з Філіппін, був обраний на це служіння Генеральною Капітулою Ордену Проповідників, що від 8 липня відбувається в Б’єнхоа у В’єтнамі. Це також перша Генеральна Капітула, яку домініканці проводять у нехристиянській країні.

Отець Тімонер, якому в січні виповнився 51 рік життя, очолюватиме домініканський орден впродовж наступних 9 років. Протягом останніх років він був асистентом з питань Азії та Тихоокеанського регіону дотеперішнього Генерального Настоятеля о. Бруно Кадоре. Папа Франциск 2014 року ввів його до складу Міжнародної Богословської Комісії – організму, створеного святим Павлом VI, щоб допомагати Апостольській Столиці у вирішенні особливо актуальних доктринальних питань.

Спільнота братів

«Суть Церкви полягає в сопричасті братів, яке конкретизується надзвичайним чином тоді, коли брати служать Пресвяту Євхаристію, – сказав новообраний настоятель відразу після призначення. – Ми, домініканці, повинні служити Церкві тим, чим ми є – сопричастям братів. Ми повинні допомагати Церкві утверджувати сопричастя».

На думку о. Міґеля Анхеля дель Ріо, Вікарія Генерального Настоятеля, о. Жерард Франсіско Тімонер ІІІ може внести чимало добра в життя Ордену, серед чого – неєвропейський погляд на справи.