Організація «Cross Catholic Outreach»: допомога потребуючим в Україні
  • Чтв, 21/07/2022 - 13:22

Серед благодійників, що профінансували дві карети швидкої допомоги, які Папа Франциск подарував лікарням Львова та Києва у березні та квітні цього року, була також Міжнародна католицька благодійна організація «Cross Catholic Outreach». Від початку війни вони надали значну допомогу внутрішньо переміщеним особам та біженцям.

Міжнародна католицька благодійна організація Cross Catholic Outreach, що має свій головний осідок в місті Бока-Ратон, (штат Флорида, США), допомагає найбільш уразливим людям у світі, і від початку свого заснування у 2011 році вже надала загальну допомогу сумою 3,3 мільярда доларів у понад 85 країнах. А від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну ця організація допомагає українським біженцям, які перетинають кордон з Польщею, а також внутрішньо переміщеним особам в Україні.

Одна з основних потреб – харчування

Нещодавно вони профінансували майже 900 тисяч обідів для цих осіб. Ці обіди були запропоновані у партнерстві з протестантською організацією Feed My Starving Children (Кунс-Рапідс, штат Міннесота), що є найбільшим постачальником їжі на основі збагаченого рису під назвою Vitafood. Цей рис збагачений соєвим білком, вітамінами, мінералами, ароматизаторами та висушеними овочами та містить близько 12 грамів білка на порцію. Його легко транспортувати і готувати.

Співпраця з Ватиканом

В інтерв’ю для інформагентства Catholic News Service президент організації Cross Catholic Outreach Джім Кавнар зазначив, що вони співпрацюють з кардиналом Конрадом Краєвським, Префектом Дикастерії харитативного служіння у наданні їжі, одягу, генераторів, машин швидкої допомоги та іншої допомоги внутрішньо переміщеним сім’ям та біженцям. Він додав, що вони також допомогли придбати дві карети швидкої допомоги, які кардинал від імені Папи потім привіз в Україну.

Допомога на місцях

Cross Catholic Outreach співпрацює також з Карітасом, щоб забезпечити внутрішньо переміщених сімей їжею, водою, дитячими сумішами, ковдрами та гігієнічними наборами в трьох населених пунктах в Україні: в Луцьку, Струзі та Новій Ушиці. А в Польщі ця благодійна організація допомагає Архидієцезії Перемишля, приймати біженців у центрах, де їм пропонують їжу, притулок і травматерапію, а місцеві партнери допомагають сім’ям забезпечити проживання, працю та навчання для дітей біженців.

Члени організації Cross Catholic Outreach допомагають потребуючим у всьому світі, тому що вони серйозно ставляться до Христових слів «Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт 25, 41). «Церква робить те, що вона завжди робила: – підкреслив Джім Кавнар, – вона допомагає тим, хто цього потребує».