Організація, очолювана патріархом Кірілом, роздуває шовіністичну ідею «русскаґо мира»
  • Птн, 28/11/2014 - 16:00

26-27 листопада відбувся ІІІ Ставропольський форум Всесвітнього російського народного собору. Всесвітній російський народний собор – це організація, яку очолює патріарх Московський. Як повідомляє один з головних рупорів кремлівської пропаганди сайт «РИА Новости», в часі ІІІ Ставропольського форуму було стверджено, що 75% громадян РФ вважають Донбас частиною «русскаґо мира». А також, що більшість росіян готові докласти усіх зусиль, щоб не зрадити «русский мір» на Донбасі.

Окрім цього, учасники форуму пропонують посилити пропаганду «русскаґо мира», оскільки самі визнають, що 70% відсотків громадян РФ не мають чіткого уявлення про те, що таке «русский мир», а відчувають це інтуїтивно. Останні раз в Європі поява «інтуїтивної» ідеології – нацизму призвела до неймовірних жертв і небаченого геноциду. «Русский мир» уже бачить себе як «інтуїтивну» ідеологію, яку сприймає більшість росіян.

Окрім цього, як повідомили ті ж  «РИА Новости», один з учасників форуму, а саме муфтій Старопольського краю Мухаммад Рахімов, заявив що активну участь у війні на Донбасі на стороні бойовиків приймають мусульмани з Дагестану, Чечні, Карачево-Черкесії.

«Мусульмани приймають участь на стороні ополчення /російських терористів на Донбасі – ред./. Ми допомагаєм захищати росіян там, у східних областях України» - заявив муфтій.