"Особливі історії особливої молоді" у Бориславі
  • Срд, 26/09/2018 - 18:04

25 вересня у Центральній міській бібліотеці Борислава (вул. Шевченка, 20) відбулось відкриття унікальної фотовиставки "Особливі мрії та професії"за участю молоді з особливими потребами, якою опікується БФ "Карітас - Львів УГКЦ". Молоді люди розповіли про свої мрії, поділитись своїми досягненнями, разом з особливою молоддю Карітасу Борислава співали улюблені пісні.

Це вже третя поїздка в рамках проекту "Фотовиставка з ярмарком "Особливі історії особливої молоді", що здійснюється за підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики. Автори фотовиставки - подружжя кіномитців Олександр і Дарина Балабай. На фотографіях зображені особливі молоді люди такими, якими вони хотіли б себе бачити: вимріяні професії, улюблені заняття, ролі. Бачимо Андрія в ролі бізнес-аналітика, Вікторію – вчительку, Ірину – бізнес-леді, Христину – художницю, Марію – модельєра… Одна з цих фотографій, Павла – спортсмена, здобула перемогу на міжнародному фестивалі "Інклюзивне співтовариство".

Гостей зі Львова на святі привітав директор "Карітасу Борислава" о. Петро Підлубний, керівник майстерні для молодих людей з особливими потребами Іванна Білинська та керівництво бібліотечної системи Борислава. Керівник проекту "Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" БФ "Карітас - Львів УГКЦ" Мар'яна Монич розповіла присутнім про творчість і дозвілля особливої молоді.

Після відкриття фотовиставки була проведена інтеграційна зустріч особливої молоді у приміщенні Карітасу Борислава, а також о. Петро Підлубний провів екскурсію у храмі св. Анни, де зберігаються мощі багатьох святих.

Наступний культурно-просвітницький захід за участю особливої молоді відбудеться на парафії святого Володимира Великого в Рудно (Львів) 21 жовтня 2018 року.