Останні години понтифікату Бенедикта XVI будуть транслюватись у прямому ефірі
  • Птн, 22/02/2013 - 10:18

Останні години понтифікату Бенедикта XVI будуть транслюватись у прямому ефірі. Про це розповів директор Ватиканського телебачення (VTC) монсеньйор Едоардо Марія Вігано, який вважає, що від'їзд Бенедикта XVI у Кастель Гандольфо стане історичним моментом.

Італійське радіо і телебачення (RAI) планують транслювати подію на всі континенти. Ватиканське телебачення застосує 26 телевізійних камер, щоб стежити за подією від’їзду Папи, а також конклавом і наступним Папою. «Ми плануємо трансляцію події з усією повагою до Папи і вірян, які хочуть підтримати Бенедикта XVI в такий важливий момент». Телевізійні камери зніматимуть в Апостольському палаці до 17 год. за місцевим часом, поки понтифік не сяде у вертоліт, який доставить його у Кастель Гандольфо. Відставка вступає в силу через три години.

Як будуть розташовані камери, щоб не порушувати приватність Папи ще невідомо, але монсеньйор Едоардо Марія Вігано сподівається, що подія буде знята якомога детальніше. Він також зазначив, що минулої неділі телевізійна камера вперше увійшла до кабінету Папи під час читання молитви «Ангел Господній».

За останніми даними, у Кастель Гандольфо Святішого Отця зустрічатимуть віруючі дієцезії Альбано і місцевий єпископ Марчелло Семераро.

Джерело: Католицький медіа-центр