«Останніми часами людство підриває зміст поняття "людина"» – владика Венедикт
  • Втр, 02/04/2013 - 17:45

«У світі багато зроблено для захисту людського життя. Але, на превеликий жаль, останніми часами людство все більше перебуває в полоні ідей, переконань, ідеологій та тверджень, які підривають зміст поняття того, що таке "людина", які зводять ціну людського життя, достоїнства до простих цифр статистики», – пише Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, у Посланні до вірних на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, наголошуючи, що цей празник пригадує нам про гідність людського життя і важливість відкритості сім’ї на Божий дар – народження дітей.

Аналізуючи стан сучасного суспільства, єпископ зазначив: «Фундаментальні принципи пошани до людського життя та поваги до людської особистості підмінюються різними теоріями, які релятивізують фундамент життя народу, основи буття цивілізованого світу – сім’ю, шлюб та людину»

На думку владики Венедикта, сьогодні необхідно запитати себе, яким є наше життя, чи не відійшли ми від Божих доріг. «У цьому непростому для християнства історичному моменті мусимо зберігати вірність Богові, Його Об’явленню і Його закону. В іншому випадку, можемо поставити під загрозу не тільки фізичне виживання нашого народу чи нормальне життя прийдешніх поколінь, але й своє вічне спасіння», – резюмує єпископ.

Закінчуючи своє послання, владика наголосив: «Ми, Його учні, християни, покликані бути апостолами життя – своєю молитвою та життєвим прикладом. Тому, скріплені й утверджені у вірі, не забуваймо про це важливе завдання, не забуваймо й те, що вже своєю присутністю, як казав св. Юстин Мученик, християни освячують світ й змінюють його на краще.

Прес-служба Львівської архиєпархії