Останній пацієнт з коронавірусом одужав у Ватикані
  • Втр, 09/06/2020 - 19:57

Серед співробітників Святого Престолу та Ватикану більше немає пацієнтів з коронавірусом, - зазначив керівник прес-служби Святого Престолу.
"Цього ранку негативний результат тесту на COVID-19 був отриманий від останньої людини, яку протягом цих тижнів ідентифікували як заражену коронавірусом", - сказав Матео Бруні 6 червня 2020 року.

Під час гострої фази пандемії коронавірус був виявлений у дванадцяти посадових осіб Ватикану. Останній випадок зараження був 6 травня.

Святий Престол та губернаторство держави Ватикан вжили суворих заходів щодо охорони здоров'я персоналу та людей, які відвідують структури. 9 березня Ватиканські музеї, папська вілла в Кастелі Гандольфо та інші культурні центри були закриті. Наступного дня були закриті для паломників та туристів площа та базиліка св. Петра, інші папські базиліки в Римі. Ватиканське поштове відділення, ватиканські книгарні та фотостудія, а також їдальня для працівників залишаються закритими.

Візити, аудиторії та наради Ad limina були відкладені, щоб запобігти поширенню інфекції. Загальні аудиторії по середах та Маріїнські молитви в неділю проходили у форматі відеопередач. Основні святкування літургійного року, Пасхальний Тридіум та Великдень проходили без фізичної присутності вірних.

Єпархії Апостольської столиці продовжували свою діяльність, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм. Співробітників, фізична присутність яких в офісі не є обов'язковою, перевели на працю вдома.