Останній шанс на оправдання: кардинал Пелл подав касаційну скаргу
  • Чтв, 19/09/2019 - 16:12

Кардинал Пелл подав останню апеляцію, яка дає шанс спростувати вирок суду Мельбурну, який засудив його до 6 років ув’язнення за начебто зловживання двома підлітками в 1996 році. Колишній префект ватиканського Секретаріату з економічних справ був засуджений виключно на основі свідчень одного з ймовірних жертв і незважаючи на вагомі докази невинності з боку захисту. Від лютого він перебуває у в’язниці.

Читайте більше тут: АПОСТОЛЬСЬКИЙ ПРЕСТІЛ І КАРДИНАЛ ПЕЛЛ

Як нагадує Vatican News, 21 серпня апеляційний суд штату Вікторія відхилив першу апеляцію. Суддівський склад становив три особи, які не були однодумцями у винесенні рішення. Один із суддів, Марк Вінберґ, колишній федеральний прокурор Австралії, зазначив, що не можна відхилити усі раціональні сумніви щодо вини обвинуваченого і тому навів аргументи на користь апеляції. На цю думку тепер посилаються адвокати кардинала Пелла.

Справа 78-річного кардинала викликає багато емоцій. Суд діє під потужним тиском громадської думки. В минулому церква в Австралії допустилась багатьох серйозних помилок щодо захисту дітей і молоді. Багато неповнолітніх стали жертвами зловживань. Суспільство вимагає показового покарання колишнього архиєпископа Сіднею. З іншого боку, сам процес викликає серйозні сумніви в юридичному середовищі і дискредитує систему судочинства Австралії.