Освячення Дому альбертинок і Притулку для убогих у Львові
  • Пон, 13/11/2017 - 14:28

12 листопада у Львові Архієпископ Мечислав Мокшицький освятив Дім сестер альбертинок і Притулок для убогих та розташовану в тому будинку монашу обитель братів альбертинців. Попередньо були освячені каплиці, де Митрополит Львівський звершив св. Меси та звернувся з проповіддю до присутніх. Обидві події, на які прибули альбертинки і альбертинці з України та Польщі, співпали з 28. річницею канонізації св. Брата Альберта. Також 20 років тому, в червні 1997, відбулася беатифікація співзасновниці Згромадження сестер альбертинок с. Бернардини Яблонської.

Архієпископ Мечислав Мокшицький зазначив, що запросив альбертинців й альбертинок до Львова, щоби вони допомагали найубогішим і найбільш потребуючим. У цьому місті вони служили до закінчення Другої світової війни. Зі Львовом тісно пов’язано життя і діяльність св. Брата Альберта. Зокрема він створив тут свій знаменитий образ Ессо Homo.

Брат альбертинець Марек, котрий вже кілька років служить у Львові, розповів, що Притулок для убогих, який зведено поряд з храмом Матері Божої Неустанної Помочі по вул. Мазепи на Збоїщах у Львові, може прийняти на нічліг до 40 безхатченків. Щодня готуватимуть гарячу їжу для 300 осіб. 40 осіб зможуть там помитися. Передбачено теж зайняти працею частину бездомних.

Брат Марек подякував присутнім представникам міської влади за виділену ділянку під Притулок для убогих і пояснив, що звести і обладнати Притулок допомогли численні жертводавці з-за кордону, передусім німецький благодійний фонд «Реновабіс». Вніс лепту Папський розподілювач милостині архієпископ Конрад Краєвський. Існує тісна співпраця з Релігійною Місією «Карітас-Спес» Львівської Архідієцезії, сестрами юзефітками, волонтерами.