Освячення «Дому милосердя» в м. Чорткові
  • Чтв, 10/11/2016 - 09:37

Освячення «Дому милосердя» для дітей з особливими потребами відбулося 8 листопада 2016 р. Б. в м. Чорткові. Дім освячував Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії владика Димитрій (Григорак), а також у молитовному дійстві взяли участь священики, сестри-монахині, представники влади та всі, хто впродовж останніх років зумів віднайти у своєму серці співчуття та любов до дітей і батьків з «Дому милосердя».

Два роки тривали будівельно-ремонтні роботи, які увінчалися успіхом в день великомученика Димитрія. Як висловився генеральний вікарій Бучацької єпархії - о. Володимир Заболотний: «Це найкращий подарунок для Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії в день іменин, бо саме він ініціював, на прохання батьків, щоб влада віддала дане приміщення для потреб Церкви».

Процес був тяглий, проте позитивний, бо сьогодні діти мають де розвиватися. З ними вже займаються психологи, логопеди, вчителі та найважливіше - діти і батьки навчаються разом прийняти Божу волю, Божий допуск і ділитися власним досвідом особливого терпіння. Кожен день діти, батьки і вчителі мають змогу взяти участь у Святій Літургії. Капелан о. Іван Мельник у щоденній молитві підносить Господеві ці дитячі терпіння, які розм’якшують душі закам’янілих.

Пані Тетяна Дубина, директор «Дому милосердя», мати Іванка, з особливим трепетом у серці, розповіла присутнім гостям якою нелегкою була їхня дорога до цього дому, як Господь завжди у складних ситуаціях посилав співчутливих і розуміючих дану проблему людей, тим і виявляв своє милосердя та присутність. Також сьогодні її син Іванко вже займається на індивідуальних заняттях, його здоров’я значно покращилося і все це завдяки молитві та співпраці чуйних людей.

Пані Тетяна, від імені всіх батьків, висловила подяку владиці Димитрію, бо, як духовний батько, перший відкрив двері серця на терпіння дітей і батьків, а також всім присутнім, «Карітасу» Бучацької єпархії, представникам влади, які щедро обдарували дітей, жертводавцям з-за кордону та всім тим, які спричинилися до відбудови приміщення ділом, словом і молитвою.