Отче, прости їм, бо вони не знають, що роблять!
  • Птн, 24/01/2014 - 02:14

Христос Рождається! Дорогі студенти Українського Католицького Університету! Дорогі студенти України! Дорога світла молоде, яку Господь дав нашому народові!

Останні два місяці Ви міняєте Україну і дивуєте світ своїм мирним волевиявленням, своїм паломництвом гідності, Богом Вам даної. Ваша маніфестація гідності стала святом гідності нас усіх.

Однак, протягом останніх днів насилля, кров і страх увійшли знов у нашу з Вами українську дійсність. У цей час драматичних мученицьких жертв, висловлюю Вам співчуття і повну духовну солідарність. 

Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто загинув, молимося за них і за їхні родини, молимося за всіх поранених, затриманих, катованих, і за навернення тих, котрі ранять і катують. Дай Боже мати силу сказати з Христом про тих лукаво запрограмованих силовиків: «Отче, прости їм, бо вони не знають, що роблять!» (Лк 23, 34). Після перемоги правди прийде потреба на суспільне примирення, в якому Ви знов будете покликані стати лідерами.

Не дозвольте жодному прояву зла кинути тінь на Ваше життя, на цей священний унікальний дар, на Вашу жертовність і Ваше майбутнє.

У цей трагічний і критичний, але й переломний час дозвольте попросити кожного з Вас наново задуматися над багатством власного життя. Перед ближнім спробуйте вголос перерахувати три приводи для вдячності. Серед подій, які лякають і втоптують нас у відчай, поділіться з сусідом, другом, подругою вісткою/словом про отримані дари—виберіть хоч три. Подякуйте Богові і людям за здоров’я, за складену сесію, за кохання, за дар життя... Подумайте — перелік у кожного немалий. Підійдіть до ближнього і запитайте, за що вони вдячні. Нехай скажуть це сьогодні, поділяться з Вами своєю тихою, навіть маленькою, радістю. 

Обійміть одне одному і нагадайте собі, що Вас Господь створив у гідності і любить безмежною любов’ю. 
Світ сьогодні молиться за Вас. Можу це засвідчити з Парижа, маючи запевнення від сотні владик з різних країн і континентів. Вас подивляють, шанують в Парижі, Брюсселі, Женеві і Люксембурзі, Нью-Йорку, Торонто, Буенос-Айресі, Мюнхені та Лондоні. 

Спасибі Вам за Вашу поставу, мужність і витримку. Запевняю Вас, що Бог благословить Вас і всі Ваші добрі наміри.
Сьогодні бажаю Вам щиро пережити правду про те, що любить Вас Господь.
Свідчіть і надалі про Вашу Богом дану гідність. 
Ви прекрасні! Будьте нам всім здорові, стійкі та сміливі в непростій духовній боротьбі!
Правда і гідність невід’ємні. Правда і гідність переможуть!
Обіймаю Вас і запевняю у молитвах мільйонів простих, добрих людей!

+Борис, 
єпископ Паризький і президент УКУківський

Джерело: http://zaxid.net