Отці Каміляни обрали нового Генерального Настоятеля
  • Нед, 22/06/2014 - 00:13

У середу, 18 червня 2014 р., надзвичайна Генеральна Капітула Ордену Служителів хворим, відомого як «Отці Камілляни» від імені свого засновника, обрала 60-го з черги Генерального Настоятеля. Ним став 59-річний о. Леосір Пессіні, дотеперішній Настоятель провінції Ордену в Бразилії. Вибір відбувся під час першого голосування значною більшістю голосів, що є знаком пануючої єдності між капітульними отцями, які зібралися для обрання нового проводу для свого Чину.

Капітула, яка відбувається у Римі, проходить під гаслом «Оживлення Ордену в контексті чотирьохсотріччя відходу до вічності святого Камілло», яке є свідченням бажання переступити через труднощі, які Орден пережив в останньому періоді, та дивитися в майбутнє з оновленим зобов’язанням. Великим та відповідальним завданням новообраних Генерального Настоятеля та його Ради буде допомогти ченцям, які служать у сороківці країн світу та всій великій духовній родині послідовників святого Камілло, а це також дві жіночі гілки та мирянська асоціація, наново оживити ентузіазм та радість служіння хворим і вбогим, продовжуючи понад чотирьохсотлітню традицію.

Орден регулярних клириків служителів хворих своїм корінням сягає товариства служителів хворим, яке 1582 року заснував святий Самілло де-Лелліс, щоб піклуватися хворими при римському шпиталі святого Якова. Крім трьох загальних чернечих обітів убогості, чистоти й послуху члени Ордену складають також окремий обіт допомагати хворим, навіть заразним, ризикуючи власним життям. Протягом століть немало послідовників святого Камілло віддали життя, рятуючи хворих під час воєн та епідемій.