Отець Димид подав зустрічний позов на ДАІвців, які сфабрикували його справу
  • Пон, 03/02/2014 - 23:24

Франківський районний суд переніс слухання справи викладача Українського католицького університету отця Михайла Димида на 7 лютого. Таке рішення суддя прийняв через клопотання адвокатів священика викликати як свідків людей, які були у цей час поруч з отцем і бачили, що він не був, як сказано в протоколі, у цьому місці цієї години. Насправді він був за 20 км від цього місця.

Про це повідомляє кореспондент  Galnet.

Також адвокати просять викликати у суд двох прапорщиків ДАІ. Київського, який начебто зупиняв отця, і львівського, який складав протокол на місці, по дзвінку київського.

Також у протоколі, за яким судять отця М.Димида, є суттєва неточність. У ньому йдеться, що священик – українець, а в його документах написано, що його звати Мішель Димид, і він є громадянином Бельгії. Відтак, працівники ДАІ, повністю сфабрикували усю справу отця М.Димида.

Суддя, після того, як захисники о.Димида, вказали йому на останню неточність, запитав: «А чого ви прийшли у суд?». На це отець відповів, що він – законослухняний громадянин і прийшов у суд, оскільки отримав повістку.

Отець М.Димид переконаний, що усі факти проти нього сфальсифіковані і впевнений, що доведе це. Що більше, сьогодні він подав у суд зустрічний позов за наклеп проти себе на тих, хто це зробив.

Незалежно від того, чим закінчиться справа проти отця М.Димида, тобто чи закриють її наступної п’ятниці, вона триватиме. Але тепер уже отець М.Димид буде у суді позивачем на тих, хто його оббрехав.

Отець М.Димид каже, що у судах є тисячі сфабрикованих справ проти євромайданівців. І якщо усі будуть робити так, як він, подаючи зустрічні позови, то зможуть довести, що в державі працює ціла «система зла».

«Одному дали вказівку, той склав протокол, і пішло далі. Треба проливати на неї (систему зла – ред.) світло, бо зло боїться розголошення і світла. Якщо буде доведено, що цих фактів не було, то мені цікаво, що буде робити система, щоби самоочиститися, – зазначив отець М.Димид.

Нагадаємо, 4 січня до о. Михайла Димида прийшли представники ДАІ м. Львова з рапортом про те, що 29 грудня 2013 року він не зупинився на вимогу працівника ДАІ. Судове слухання у справі отця М.Димида неодноразово переносилося.

фото: Вголос