Отець Федеріко Ломбарді про перші дні Конклаву
  • Срд, 13/03/2013 - 16:06

У середу, 13 березня 2013 р., відбувся черговий брифінг Директора Ватиканського прес-центру, який відбувся в приміщенні медіа-центру, відкритому в залі Павла VI саме з нагоди Конклаву.

Насамперед, о. Ломбарді зазначив, що наближається до завершення період, розпочатий повідомленням Папи Бенедикта XVI про зречення з уряду Наступника святого Петра. За його словами, кількість людей, що прийшли на площу Святого Петра вже з нагоди першого голосування, перевищила його найсміливіші сподівання. А це свідчить про важливість постаті Єпископа Риму. Він також відзначив, що на обличчях людей, які прийшли на площу та побачили чорний дим, не було розчарування, адже такий результат, якщо поглянути в історію нещодавніх конклавів, не був несподіваним.

Директор Ватиканського прес-центру сказав кілька слів про технологію, за допомогою якої досягається бурхливого виділення диму, яке можна було спостерегти. Крім звичайної печі, в якій спалюють бюлетені, в каплиці встановлена додаткова, у якій – спеціальний електричний пристрій. У нього вкладаються відповідні хімічні речовини.

Отець Ломбарді також розповів, що перед початком Конклаву мав змогу поспілкуватися з архиєпископом Ґеорґом Ґенсвайном, Префектом Папського Дому, який тепер перебуває з вислуженим Папою Бенедиктом XVI у Кастель Ґандольфо. Він розповів, що Бенедикт XVI слідкує за подіями у Ватикані за допомогою телевізійних трансляцій, та духовно єднається з кардиналами, присвячуючи багато часу молитві.

Джерело: Радіо Ватикан