Отець Федеріко Ломбарді про перші години перебування Папи в Еквадорі
  • Пон, 06/07/2015 - 19:34

«Папа належно усвідомлює історичність періоду, який переживають ці країни та важливість того, аби допомогти їм спрямуватися на шлях справжнього розвитку в пошані гідності людини і дбанні про спільне добро, до розвитку, який надихатиметься християнською вірою», – цими словами о. Федеріко Ломбарді, Директор Ватиканського прес-центру, охарактеризував першу промову, яку Папа виголосив у Еквадорі.

Відповідаючи на запитання журналіста Ватиканського Радіо, Речник Апостольської Столиці вказав на те, що Святіший Отець має на увазі зростання у справедливості, у включенні меншин та відкинених у суспільне життя, тощо. «Отож, – підсумував він, – Папа дає потужний імпульс, який може допомогти віднайти вірний напрямок».

Говорячи про свої та Святішого Отця враження від перших годин перебування на еквадорській землі, о. Ломбарді зауважив, що дуже позитивне і, зрештою, очікуване, враження справили тепло й радість, з якими народ вітає та зустрічає Папу. Можна навіть сказати, що мова йде про «глибоку зустріч між Папою та народом», яка не є поверхневою, і це можна відчитати в обличчях людей, в їхніх посмішках та сльозах зворушення.

«Вважаю, – додав він, – що Папа, який дуже близько відчуває питання народу, як спільнотного досвіду також й у переживанні віри, у переживанні народної побожності, у впровадженні віри в конкретну дійсність щоденного життя, зможе пережити в цій спільноті дуже підбадьорливі для себе і для інших дні, у спільності пастиря з великим народом, який його слухає та розуміє».