Отець Ігор Бойко: «Завдання тих, хто впроваджує гендерну ідеологію – зробити суспільство немічним»
  • Суб, 26/11/2016 - 09:14

Гендерне питання постало в 1950-60-хх роках XX століття. До того часу людська статевість завжди була пов’язана із подружнім життям чоловіка та жінки. Проте, після 1960-хх років, із сексуальною революцією, більше наголошувалося на тому, що людина є свобідною і ніхто не може обмежувати її свободу.

Розповів отець Ігор Бойко, доктор богослов’я, ректор Львівської духовної семінарії, керівник Школи біоетики УКУ, в програмі «ВІДКРИТА СТУДІЯ. ДІАЛОГИ» на Живому ТБ.

Як пояснив священик, сьогодні існує 56 визначень гендеру. Небезпека такої ідеології, на його переконання, полягає в тому, що людина, всупереч Божому задуму, за яким Він сотворив чоловіка і жінку, стає на місце Творця.

«Гендерна ідеологія – антихристиянська і вона полягає на тому, що кожен може обрати собі стать. Таким чином нищиться рівність між чоловіком і жінкою. Ця ідеологія набирає щоразу більших обертів під впливом різних організацій, освітніх програм. В українських школах, за моїми дослідженнями, вже є такі підручники, скажімо для сьомого класу, де йдеться про гендерну політику. Зокрема, на уроках статевого виховання вже йде мова про можливість стосунків з особами однієї статі», – пояснив він.

Завдання Церкви і суспільства – чинити опір цьому. Дитина має зростати в такому середовищі, де вона повинна більше довіряти своїм батькам, аніж тому, що їй нав’язуватимуть в школі чи на вулиці. «Бо завдання тих, хто впроваджує цю ідеологію – зробити суспільство немічним, аби могти ним легко управляти», – пояснив о. Ігор Бойко.