Отець Любомир Яворський про військове капеланство та поїздки в зону АТО
  • Птн, 21/04/2017 - 09:49

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, у студії програми “Що відбувається” на телеканалі “Чорноморська телерадіокомпанія” розповів про місію військового капелана, про поїздки священнослужителів у зону бойових дій та виклики військового капеланства у сьогоднішні часи.

Ведучий програми – Денис Зепсен.

Уже третій рік поспіль отець Любомир святкує Великдень разом із  військовими в зоні бойових дій. У великодній період, за словами капелана, бійці особливо потребують присутності священика, адже не мають змоги бути в цей час разом із сім’єю і святкувати Христове Воскресіння.

Священик зауважив, що капеланів на передовій сьогодні не вистачає. Зараз капеланство офіційно запроваджується в силових структурах, відбувається перший етап комплектації військових частин капеланами, але комплектується всього 66 посад капеланів.

Одним із завдань капелана є патріотичне виховання військових, – говорить отець Любомир. – Але цей патріотизм не повинен бути фанатичним, а поєднуватися з любов’ю до Батьківщини та українського народу.

blacksea.tv