“Отець Василь Поточняк навіть своєю смертю проповідував Бога”, - владика Йосиф (Мілян) у річницю смерті покійного ієрея
  • Суб, 16/04/2016 - 17:20

З приводу першої річниці відходу у вічність о. Василя Поточняка, першого пасторального координатора та секретаря Пасторально-місійного відділу УГКЦ, сьогодні вранці у соборі Святої Софії в Римі відбулася Божественна Літургія та Панахида.

Очолив богослужіння владика Йосиф, Єпископ-помічник Київський та голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ. Разом з архиєреєм Божественну Літургію співслужив також владика Йосафат, Екзарх Луцький.

У своєму слові до вірних владика Йосиф пригадав покійного ієрея Василя як відданого душпастиря у служінні мігрантам та вказав на його чесноти, які особливо проявилися в роки недуги та фізичних терпінь. “Отець Василь Поточняк навіть своєю смертю проповідував Бога”, - наголосив владика Йосиф.

Отець Василь Поточняк відійшов у вічність 15 квітня 2015 року в італійському місті Брешія на 42-му році життя на 19-му році священства. Протоієрей Василь працював секретарем Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, першим національний координатор душпастирства для українців в Італії.

Прес-служба Товариства “Свята Софія”