Отець Віталій Ейсмонт (УПЦ МП) розкритикував інтерв’ю митрополита Онуфрія
  • Птн, 08/08/2014 - 16:12

Відомий київський священник УПЦ МП Віталій Ейсмонт, якого українське суспільство знає, завдячуючи його проукраїнським заявам, висловив своє ставлення до уже скандально відомого інтерв’ю Місцеблюстителя київського митрополичого престолу УПЦ МП митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Також священик висловив свою думку стосовно невказаних висловлювань митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона.

«Пробігся очима по інтерв’ю Місцеблюстителя МО (митрополита Онуфрія – ред.).

Бридко, гидко, підло.

Виявляється путінська Росія тут ні до чого: православні воїни воюють проти «православних ополченців» (напевно, мається на увазі «русская православная армия»).

Виявляється, що суть справи у тому, що це хохли між собою б’ються, або як виразився МО – «пани сперечаються, а в хлопів чуби тріщать».

Виявляється, що вся справа тільки в «зударі духовних Заходу і Сходу» і «ця тріщина пішла по усій Україні». У Сходу (який «захищають» терористи, ой, вибачте, «православні ополченці») цінності православні, християнські, а у Заходу (який захищає держава) – Європа без Христа, вседозволеність, одностатеві «шлюби», евтаназія, аборти… (тут звісно напрошуються коментарі, але маю відвагу від них утриматися).

І логічний висновок МО, в ролі словесного десерту: «Ми не можемо співдіяти у цьому і приєднатися до такого світу. Ми мусимо триматися єдності з тими людьми, які бережуть Божий закон».

Тобто, геть українську державність і хай живе путінська Росія.

Я вже мовчу про те, що МО продовжує давати інтерв’ю Васі Анісімову, чим сквернить пам’ять Блаженнішого (при його житті МО собі такого не дозволяв).

Тепер мені стало зрозумілим, де джерело усіх тих бздурів, що їх молов митр. Віссаріон (дослівно).

Високоповажні митр. Онуфрій і митр. Віссаріон!

Я вам висловлюю своє презирство.

Чуєте? ПРЕ-ЗИР-СТВО!!!

Все.» - пише отець Ейсмонт