Отець Юстин Бойко представив логотип до стоп’ятдесятиліття отця Климентія Шептицького
  • Птн, 08/02/2019 - 18:37

На своїй фб-сторінці логотип опублікував синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко. Він додав до посту пояснення символіки логотипу від Лесі Квик.

«Два кольори символізують два світи. Чорний колір – світ теперішній, золотий колір – світ майбутній.

Золотий студитський хрест розташований у центрі і на нього звернений погляд блаженного Климентія Шептицького. Саме монаше покликання і студійське чернецтво стало основою його життя і служіння Церкві та Богу.

Хрест розміщений на перехресті двох світів і їх об’єднує. Хрест є символом християнства і дорогою до спасіння. Сам Ісус Христос своїми стражданнями, смертю і воскресінням примирив людство з Богом. Дорогою наслідування Христа пішло багато мучеників та ісповідників віри, серед яких о. Климентій Шептицький.

Праворуч від логотипу розміщене погруддя о. Климентія, у профіль. Мотив взятий із фотографії його кримінальної справи. Це вказує, що о. Климентій віддав своє життя за віру в Христа як ісповідник віри і мученик за віру.

Обабіч логотипу подані дати народження і смерті о. Климентія Шептицького.

Знизу напис «Блаженний» – золотим кольором. Папа Іван Павло ІІ під час апостольського візиту до України проголосив 27 червня 2001 року  о. Климентія Шептицького блаженним Католицької Церкви.

Нижче напис чорним кольором «Климентій Шептицький».

Зверху напис золотим кольором «150 років від дня народження», який святкуємо цього року. Цей ювілей проголошений як на рівні державному Верховною Радою України, так і церковному – Синодом Єпископів УГКЦ.

«Ласкаво прошу поширювати і використовувати цей знак, щоб через нього ми змогли донести до нашого суспільства роль та місце о. Климентія Шептицького в історії Церкви та народу», – зазначив о. Юстин Бойко.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com