Отець Юстин Бойко: Скільки коштує пам'ять?
  • Птн, 14/08/2015 - 19:36

Багато хто у часі вируючих дискусій навколо пам`ятника Митрополиту Андрею у Львові висловлював думку про те, що взагалі то пам`ятники належать до пережитків, до минулого. У мене тоді порада до тих, що так говорили. Будьте, будь-ласка, послідовні і просто не ставте пам`ятні знаки на могилах своїх рідних. Це ж буде сучасно! Цікаво, правда... 

Але ж, очевидно, зараз знайдеться маса таких, які говоритимуть, що не можна порівнювати ці речі. Можна. Бо якщо пам`ять людська має виразитись у чомусь, то тільки у чомусь видимому, бо інакше вона загине. Така вже людська пам`ять... Коротка ... На жаль.. 

Тільки нечисельні ангели у людськім тілі носять пам`ять у серці... ціле своє життя.. А для інших, щоби пам`ятали і не забували, потрібна видима пам`ять.. Сучасна війна в Україні також є наслідком браку пам`яті про минулих Героїв, які ще колись попереджали про грядущу небезпеку.. Забули.. Тепер розплачуємося. Дай, Боже, щоб наступні покоління належним чином оцінили цю боротьбу і не сварилися на тому, скільки вона, пам’ять, коштує!

Слава Україні!
Слава Героям!

о. Юстин Бойко, студит