Озброєні злочинці напали на церкву Матері Божої Фатімської у ЦАР
  • Срд, 02/05/2018 - 11:39

Щонайменше 15 осіб загинули та кілька десятків поранені у вівторок у столиці Центрально-Африканської Республіки Бангі під час збройного нападу на церкву Матері Божої Фатімської. Серед загиблих є священик – повідомили церковні та медичні установи.

Церкву обстріляли вогнепальною зброєю та закидали гранатами під час ранкової Літургії.

Інформацію про те, що застрелили одного зі священиків, Альберта Тунгумале Баби, передала столична архиєпархія. За словами свідка агентства Reuter, довкола тіла священика, яке принесли до президентського палацу, зібрався натовп близько тисячі людей.

До моргу міської лікарні привезли тіла дев'ятьох загиблих – повідомляє уряд. Натомість, організація «Лікарі без кордонів» (MsF), що працює в Бангі, заявила, що загинули шестеро осіб, а 60 поранених доставили до лікарень.

Не повідомлялося, чи всі вбиті загинули на місці в церкві чи в сутичках, які тоді сталися в цьому районі.
Незрозуміло, хто скоїв напад на церкву в районі ПК 5, де живуть переважно мусульмани. Минулого місяця там убили 21 особу, коли спільна миротворча місія ООН і місцеві сили безпеки спробували роззброїти членів банди і дійшло до регулярних зіткнень зі злочинцями.

У Центрально-Африканській Республіці пам'ять про релігійне насильство 2013 року досі жива, коли повстанці, головним чином мусульмани з коаліції «Селека», скинули президента Франсуа Бозізе. Тоді дійшло до нападів на християн, що призвело до відплати з боку добровільних християнських підрозділів під назвою «антибалака».

Церква Матері Божої Фатімської в Бангі пережила напад ще 2014 року, коли озброєні вогнепальною зброєю та гранатами нападники вбили священика і кількох віруючих.