Падре Серж: «День суду для тебе і для мене може бути сьогодні»
  • Птн, 01/07/2022 - 18:37

«Я знаки дам на небі й на землі: кров і вогонь, і стовпи диму. Сонце обернеться у пітьму, а місяць у кров – раніше, ніж настане день Господній, великий і страшний. І кожен, хто призве ім’я Господнє, спасеться» (Йоіла 3,3-5). Любі друзі! Прикликати ім’я Господнє є дуже важливо. Бачимо, що в пророцтві Йоіла – це запорука спасіння – прикликання в останніх часах  імені Господнього. Чи означає це, що ім’я Господнє потрібно прибрати із свого життя і покласти в шухляду до останніх днів, щоби згадати про Нього перед смертю? Я дуже часто таке зустрічаю. Є такі люди, які відкладають покаяння на потім. Тобто, у них така ментальність: зараз я грішу, живу собі у насолоду, а потім, наприкінці днів своїх, коли буду відчувати, що вже близько підбирається смерть, несподівано візьму і покаюся. І тоді шлях до неба буде мені відкритий. Дехто думає, що так обхитрить систему. Друзі! Це дуже наївно.

Чи бачили ви коли-небудь людей старшого віку, які вже трішки втратили контакт з реальністю? Вони згадують тих людей, які були близько них. Дехто кличе брата, сестру, маму. Десь в глибині душі в них ще зберігається цей контакт з дорогими їм людьми. Якщо ти протягом всього життя не будуєш контакту з Богом, то невже думаєш, що він несподівано з’явиться наприкінці. Та не бреши собі. У нас є сьогоднішній день. День суду для тебе і для мене може бути сьогодні. І сьогодні необхідно прикликати ім’я Господнє не лише тому, що ти боїшся потрапити в пекло, а тому, що ти пізнав Його доброту і любов.

Давай сьогоднішній день аналізувати так: наскільки глибоко я сьогодні відбудував контакт з Богом? Коли я прикликав ім’я Господнє? Чи я подякував Йому? Чи був перед Ним у покаянні на колінах? Чи я прославляв Його? Чи молився за ближніх? Давай сьогодні прикликати ім’я Господнє, щоб врятуватися, щоби бути з Ним. Прикликайте ім’я Господнє, і все обов’язково буде добре.

о. Сергій Гончаров (Падре Серж), священник-редемпторист, блогер