Пакистан: 24-річного християнина засудили на смерть за «богохульство»
  • Чтв, 01/06/2023 - 12:25

30 травня у Пакистані суд засудив до смерті 24-річного християнина за те, що він вчинив «богохульство» проти пророка Магомета. Вирок був виданий у першій інстанції, захист вже анонсував апеляцію, вказуючи на численні порушення під час процесу розгляду справи.

Нуман Асгар походить з м. Бахавалпур у провінції Пенджаб, де і відбувався судовий розгляд. Хлопця заарештували ще у 2019 році, коли в чаті у WhatsApp в його телефоні знайшли «богохульні» малюнки пророка Магомета. Така ж доля спіткала його приятеля Санні Муштака, причому останньому вирок ще не виголосили. Сам Нуман чекав на публікацію вироку близько п’яти місяців від часу завершення процесу в січні.

Адвокат захисту прокоментував, що «суд проігнорував усі процедури і відкинув усілякі докази на користь обвинувачених. Він лише хотів виконати свій «святий обов’язок», засудивши ймовірного богохульника». Батьки обвинувачених хлопців не погоджуються зі звинуваченням. Вони вказують, що хлопці отримали ці зображення на телефон лише тому, що їх їм скинув мусульманин Білал Ахмад. Однак поліція і суд проігнорували цей факт, не порушуючи жодної справи проти Ахмада. Це чергова демонстрація подвійних стандартів, які використовують для застосування закону проти богохульства.