Пакистан: дискримінація та насильство проти бізнесменів-християн
  • Пон, 30/06/2014 - 19:57

Християнин Джабар Масих з місцевості Нахла, що в Лахорі (Пакистан) постраждав від екстремістів. «Якщо ти не приймеш іслам, ти не зможеш далі займатися своїм бізнесом», сказали вони йому. Джабар, який живе разом зі своєю сім’єю в християнській «колонії» Нахли продає варений рис невеликим крамницям. Цей бізнес насилу дозволяє вижити його родині. Екстремісти примусили його закрити магазин, пригрозивши смертю або зверненням у поліцію.

«На основі такого факту насилля, яке доволі поширене в Пакистані, розвивається ідеологія дискримінації, оскільки згідно з переконань екстремістів, християнам не дозволено займатися приватним бізнесом, бо вони належать до нижчих каст. Їх вважають «нижчими за рангом».  А тому вони повинні виконувати найчорнішу роботу», — пояснює юрист.

Інший християнин у цій місцевості, який продає фрукти, став жертвою подібних нападів. Відомо, що християни добре пам’ятають події березня минулого року, коли в «колонії Йосипа», що в Лахорі, спалили цілий квартал. Християни з Нахли бояться, що ситуація може повторитися. «Щоденний тиск та ідеологія дискримінації є причиною частих смертей віруючих християн, які поволі покидають Пакистан і обирають інші місця для життя, наприклад,  у Індії чи Європі, з надією жити в мирі», прокоментував юрист Гілл для агенції.