Пакистан: Християнам відмовляють у допомозі
  • Срд, 20/05/2020 - 18:55

У сучасній ситуації більш жорстких норм, пов'язаних з боротьбою з коронавірусом, релігійні меншини в Пакистані, а особливо християни, дуже піддаються дискримінації у доступі до благодійності. Про це повідомляє директор італійської секції Папської асоціації «Допомога Церкві в потребі».

Алессандро Монтедуро зазначив, що їм відмовляють у харчових посилках, а також тих, що містять основні засоби гігієни. Така поведінка пояснюється тим, що ці речі купувались за гроші, які зібрали мусульмани як милостиню, передбачену коранічним законом. «Треба визнати, – сказав Монтедуро, – християн у Пакистані трактують як громадян другої категорії».

«Це правда, що християни в Пакистані зазнають багатьох переслідувань, наприклад, вони не можуть керувати ресторанами, часто не можуть брати участь у публічних конкурсах за кращу роботу, їм дозволяється подавати заявки лише на найпростішу, вони не можуть бути вчителями. Отже, місцеві християни є найбільш страждаючою частиною суспільства з погано оплачуваною роботою, що є на межі рабства ХХІ ст., – наголосив директор італійської секції Папської асоціації «Допомога Церкві в потребі». – Коли торік я відвідав Пакистан, столицю Пенджабу, штат Лахор, я мав можливість побувати на цегельному заводі, справжньому і дуже специфічному місці рабства сучасності. Ось чому дуже бажано і необхідно, щоби пакистанський уряд дав якісь проблиски більшого зацікавлення меншинами та більшу повагу до свободи віросповідання, а також показав, що він стурбований стражданнями християн, які є громадянами цієї країни».

Посилаючись на вердикт Верховного суду Пакистану, який виправдав та звільнив Асію Бібі, яку фальшиво звинуватили у блюзнірстві проти Мухаммеда, Алессандро Монтедуро наголосив, що цей виняток, на жаль, не покращив становище багатьох християнок та індусок, яких викрали та змусили вийти заміж за мусульман та перейти в іслам. Прикладом може бути випадок 14-річної Хуми Юнус, викраденої деякий час тому, яку безуспішно намагаються звільнити батьки та організації, які їх підтримують. «А влада не може заарештувати її викрадачів, оскільки закон і звичаї захищають такі жахливі злочини», – сказав Монтедуро.