Пакистан: Християни не мають за що жити
  • Чтв, 03/09/2020 - 12:41

Безробіття в Пакистані різко зростає під час COVID-19. Близько 70% християн втратили роботу під час санітарної блокади по всій країні.

Християнська організація «Pakistan Partnership Initiative» (PPI), з осередком в Ісламабаді, нещодавно провела дослідження на основі інтерв’ю з різними релігійними громадами в 10 районах країни. Виявилося, що внаслідок обмежень пандемії найбільше постраждали релігійні меншини, особливо християни. Також зменшилось фінансування релігійних організацій, а їхні кошти скоротили через суворі урядові норми та зменшений потік коштів від міжнародних спільнот.

Також зростає тиск на Церкву, оскільки багато суспільних груп звертаються до неї за допомогою. Уповільнення економічного зростання та скорочення бюджету сильно обмежили можливості працевлаштування для християн. Парафії також не готові реагувати на таку кризову ситуацію.

Правозахисні організації виявили, що релігійні меншини не отримували державних продовольчих запасів, хоча 60% християн живуть там за межею бідності. Послідовники Христа в Пакистані складають 1,6% населення. Зростання інфляції також спричинило збільшення фінансового навантаження на немусульманський середній клас.

Християнські установи в цій PPI зараз закликають до необхідної участі немусульманських громадян для координації та налагодження стосунків з урядом, а Церква може відіграти в цьому більш ефективну роль.