Пакистан: мусульмани вбили 25-річного християнина
  • Срд, 16/02/2022 - 13:11

У Пакистані група мусульман вбила 25-річного християнина Первеза Масіха. Вбивство відбулось у християнській дільниці міста Лахор. На думку Об’єднаної ради християн, це – чергове свідчення неефективної діяльності поліції щодо ісламського екстремізму.

Трагічна подія відбулася м християнському районі м. Лахор, де 25-річний чоловік був власником магазину з відео-іграми. За день до вбивства його магазин відвідала невелика група мусульман. Дійшло до суперечки і штовханини. 25-річний Первез Масіх відмовився грати разом з мусульманами і попросив їх покинути магазин.

Як розповів дядько покійного, наступного дня до магазину прийшло близько 150-200 визнавців Магомета. Агресивні чоловіки – дехто з них був озброєний – почали ображати і бити християнських мешканців району. Вони також напали на магазин, в якому працював Первез Масіх. Чоловіка силою витягнули з магазину, а потім жорстоко побили. Свідки розповіли, що нападники били його палицями та закидували камінням. Зрештою, один із нападників завдав чоловікові смертельного удару в голову.

Християни дуже стурбовані зростанням насильства у цій країні, а особливо в Пенджабі. Вони вважають, що поліція є безсилою щодо релігійного екстремізму і не спроможна створити безпечні умови для християнської меншини. Вони додають, що влада не контролює ісламський екстремізм.