Пакистан: Потрібен міжнародний тиск для звільнення 14-річної християнки
  • Втр, 24/12/2019 - 12:44

Папська організація «Допомога Церкві в потребі» закликає об'єднати зусилля, щоб звільнити 14-річну пакистанську християнку, яку викрали, змусили вийти заміж та змінити віру. «Як показує випадок Асії Бібі, міжнародний тиск та висвітлення в ЗМІ можуть допомогти врятувати людину», – каже директор італійського відділення папської організації.

Хуму Юнус викрали на початку жовтня. Її викрадач погрожує її батькам і адвокату, що якщо вони захочуть звільнити її, то звинуватить їх у богохульстві проти Мухаммеда, за що в Пакистані є навіть смертна кара.

Пол Бхатті, християнський захисник прав людини в Пакистані, зазначає, що викрадення молодих дівчат є досить звичним явищем, а юридична допомога є дуже складною, повідомляє wiara.pl.

«Проблема примусових навернень і викрадення людей дуже поширена. Особливо часто це відбувається в регіоні Карачі і стосується молодих індуїсток, а також християнок. У той час, коли я виконував урядові завдання, в нас було багато таких випадків і є багато елементів, які треба враховувати. Природно, що в країні, де були великі проблеми терористичного та екстремістського характеру, існує також організована злочинність, яка займається цим, – зазначив Пол Бхатті. – Але також буває, що молоді хлопці, які не є викрадачами або не мають наміру насильницького навернення, закохуються в молоду дівчину, а потім або силою, або за її згодою, тому що вона приховала ці стосунки від батьків, одружуються з нею. І, на жаль, в цей момент пакистанський закон говорить, що жінка, яка вийшла заміж, повинна змінити свою віру. Тільки тоді може розпочатися судовий процес, але це дуже складно».