Пакистан: продовольча допомога в обмін на навернення в іслам
  • Птн, 08/05/2020 - 12:18

Останнім часом у Пакистані з'явилися скандальні та тривожні випадки порушення релігійної свободи. Деякі особи використовують кризу, спричинену пандемією коронавірусу, та відчай багатьох бідних людей, щоб навернути їх в іслам, шантажуючи можливою допомогою. Натомість за прийняття ісламу можна отримати їжу. Цю ганебну форму насильства та прозелітизму різко засудив в інтерв'ю Fides, проф. Анжум Джеймс Пол, пакистанський католик, голова Асоціації вихователів релігійної меншості.

Вчитель, що працює в державній школі в Лахау, сказав, що в цей особливий момент спільних страждань обов'язком кожного є виявляти любов, повагу та служіння людству без жодної дискримінації та інших мотивів. Варто нагадати, що багато немусульманських країн допомагають Пакистану під час кризи.

Крім того, пакистанська юристка Сулема Джахангір у нещодавній статті, опублікованій в журналі «Dawn», згадує відому практику «насильницьких навернень» молодих індуїстських та християнських жінок в іслам через примусові шлюби з мусульманами. Вона стверджує, що «беззахисність молодих жінок, що належать до релігійних меншин, ще більше зростає внаслідок пандемії коронавірусу. Останнім часом були випадки відмови в доступі до продуктів харчування та екстреної допомоги зі шкодою для індуїстських та християнських спільнот. Covid-19 може бути приводом для спроби навернути молодих жінок як спосіб врятувати своє життя та їхні сім'ї під час кризи. Після такого навернення жінка не може відмовитися, оскільки відступництво карається смертю».