Пакистан: проект «Карітас» на підтримку жіночого підприємництва
  • Суб, 24/03/2018 - 21:23

Надати належний простір для підприємницької креативності жінок означає також робити визначальний внесок у розвиток країни. В цьому переконана «Карітас Пакистану», що започаткувала проект, присвячений жіночому підприємництву, ставлячи собі за мету супроводити пакистанських жінок на шляху формування відповідних навиків і ментальності, щоб успішно розвивати власну справу. Про це читаємо у ватиканському часописі «L’Osservatore Romano».

Програмою теоретично-практичного формування передбачено навчання 240 жінок і дівчат того, як стати підприємцями. Нещодавно 135 учасниць вже успішно завершили формаційний курс, щоб розпочати власну справу, насамперед, у сфері ткацтва та кравецтва.

«Формаційні курси, які ми організували для цих жінок, – розповідає координаторка проекту Саміна Маґбул, – стосуються різних сфер економічної та виробничої діяльності, таких як виготовлення свічок, ремесла, виготовлення біжутерії, друкарська справа, крій та життя, трафаретний друк, проектування одягу та мода». Саміна також займається бізнесом, управляючи домашньою фабрикою з виготовлення свічок.

«Наша програма, – додає вона, – виявилася дуже успішною. Ми навчали слухачок досліджувати ринок та спроможність. Ми вийшли назустріч бажанню жінок розпочати домашнє виробництво, й понад півсотні з них вже розпочали власну справу, а інші знайшли працю в різних фабриках та підприємствах».

Виконавчий секретар «Карітас Пакистану» Манша Нур розповіла, що ця доброчинна організація дбає про те, щоб піднести людей, які живуть за межею бідності. «Більшість цих жінок, – розповіла вона, – дуже бідні. “Карітас” не перестає супроводжувати їх і після завершення вишколу, допомагаючи знайти працю».

«Я тепер можу заробити до 10 тисяч рупій в місяць, займаючись пошиттям одягу, – ділиться Елізабет Патрас, одна з учасниць курсів. – Разом з обома своїми доньками я брала участь в цій спеціальній формаційній сесії й ми розпочали працювати. Сподіваюся, що завдяки підтримці, отриманій від “Карітас”, наша справа процвітатиме. Раніше ми лиш перебивалися з дня на день. Тепер же наша ментальність змінюється».